Verkoopprocedure

Op woensdag 1 december a.s. start de verkoop van de 28 nieuwbouwwoningen in De Kuil. Wil je weten hoe de verkoop van de woningen precies in zijn werk gaat? En ben je benieuwd naar de verwachte start bouw? In 9 eenvoudige stappen leggen we je alles uit over de verdere procedure van de eerste fase van De Kuil!

1 DE START VAN DE VERKOOP

De verkoop is gestart! Vanaf dit moment presenteren we alle informatie, de plattegronden, de prijzen per woning, de brochure etc.

 Laat je verrassen door de groene omgeving, de spannende plattegronden en kwaliteit van de woningen. Het verkoopteam van De Kuil zit klaar om al jouw vragen te beantwoorden. 

Na de start verkoop heb je tot woensdag 8 december 23.59 uur de tijd om de documentatie goed door te nemen en een uiteindelijke keuze te maken voor welke woning jij je wilt inschrijven. Inschrijvingen die na dit moment binnenkomen komen automatisch op de reservelijst te staan.

2 DIGITAAL INSCHRIJVEN VOOR JOUW DROOMWONING

Wil je in aanmerking komen voor een woning in De Kuil? Dan kan je je online inschrijven via deze website. De inschrijftermijn loopt vanaf Start Verkoop en eindigt op woensdag 8 december a.s. om 23.59 uur. Inschrijven kan alleen online door tijdig, op het digitale inschrijfformulier je voorkeur voor één of meerdere bouwnummers aan te geven. De ingevulde informatie zal strikt vertrouwelijk behandeld worden. Je ontvangt online een bevestiging van je inschrijving. Het inschrijfformulier is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Er is maar één inschrijving per huishouden toegestaan. Inschrijvingen die na 8 december 23.59 uur binnenkomen komen automatisch op de reservelijst te staan.

3 TOEWIJZEN WONINGEN

Er heeft een loting plaatsgevonden bij de notaris om te bepalen wie welke woning aangewezen krijgt. Dit is op basis van de op het inschrijfformulier verstrekte informatie. Onjuiste of onvolledig verstrekte gegevens kunnen je inschrijving ongeldig maken.

4 EEN OPTIE OP EEN WONING OF RESERVEKANDIDAAT

Heb je een woning van jouw voorkeur toegewezen gekregen? Dan bellen we jou en bevestigen wij de optie op de toegewezen woning. Ook maken wij een afspraak met je voor een optiegesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je de volledige verkoopinformatie waaronder alle contractstukken van de woning.

Inschrijfformulieren die na de sluiting van de inschrijftermijn binnenkomen, worden automatisch aan de reservelijst toegevoegd, ná de inschrijvers die het inschrijfformulier wél op tijd hebben ingediend, maar geen woning toegewezen hebben gekregen.

5 OPTIEGESPREK

De eerste afspraak is het optiegesprek, dit heb je met één van de verkoopadviseurs. Tijdens dit eerste gesprek nemen we het project en de woning met je door, bekijken de optiemogelijkheden voor het huis en nemen je mee in de planning en de te nemen stappen in het verkoop proces. Je hebt nu een optie op een woning, het betreffende bouwnummer is dus speciaal voor jou gereserveerd. Na afloop van het optiegesprek plan je een vervolgafspraak in, het koopgesprek. In de tussentijd heb jij 1 week bedenktijd om de zaken voor jezelf op een rij te zetten en eventueel financieel advies in te winnen, mocht je dat nog niet hebben gedaan.

6 TEKENEN KOOP- EN AANNEMINGSOVEREENKOMST

Heb je besloten de woning te kopen, dan kan het koopgesprek doorgaan! Tijdens deze afspraak wordt de koop-/aannemingsovereenkomst doorgenomen en uitgelegd. In deze overeenkomst worden ook al de door jou gekozen grote opties meegenomen. Ben je het overal mee eens, dan zet je je handtekening en is de woning van jou!

Binnen een maand na het tekenen van de koop-/en aannemingsovereenkomst zal onze kopersbegeleider contact met je opnemen voor een afspraak over het verdere meer- en minderwerk en uitleg over de showrooms.

7 RONDMAKEN FINANCIERING

Na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst heb je de tijd voor het rondmaken van de financiering van jouw woning. Dat kan bij een financieel adviseur / hypotheek verstrekker van eigen keuze. Laat je door de verkoopadviseurs goed informeren over wanneer je dit traject in gang kunt gaan zetten en de lengte van de hypotheekofferte.

8 OPSCHORTENDE VOORWAARDEN VERVULD EN NAAR DE NOTARIS

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning worden in de koop-/aannemingsovereenkomst vaak opschortende voorwaarden opgenomen. Dit is ook bij De Kuil het geval. Dit zijn voorwaarden waaraan wij nog moeten voldoen, alvorens we daadwerkelijk met de bouw van je woning kunnen starten. Denk hierbij o.a. aan een onherroepelijke omgevingsvergunning voor de bouw van het project en het voor-verkooppercentage van 70%. Zodra alle opschortende voorwaarden uit de overeenkomst zijn vervuld, kan je naar de notaris. Daar vindt de daadwerkelijk eigendomsoverdracht plaats van de grond. Daarna kan de bouw starten.

9 START BOUW

Voor de 28 woningen in De Kuil fase 1 verwachten we volgend voorjaar te kunnen starten met de werkzaamheden. Dit is weliswaar nog een prognose, want dit is afhankelijk van de verkoopsnelheid van de woningen en de procedures omtrent de vergunning. Zodra de bouw start, zullen we dit samen met alle kopers vieren tijdens een start bouw feest. Een ideale gelegenheid om je buren te leren kennen! Op het moment dat we starten met de bouw, ontvang je van ons een prognose oplevering van je woning en deze wordt tijdens de bouwperiode steeds nauwkeuriger.