Het stadsleven binnen handbereik

Van lokale supermarkt tot leuke koffiezaakjes en alle voorzieningen van apotheek tot zwembad. Als je woont in De Kuil heb je alles binnen handbereik. Ook in je vrije tijd is er méér dan genoeg te beleven. Voor een avondje theater loop je zo naar het Nieuwe Luxor of Theater Walhalla. Wil je eerst een hapje eten? Dan kan je kiezen uit één van de ontelbare restaurants in de buurt of een kijkje nemen bij de Fenix Food Factory. Dat, samen met de groene vallei, de goede OV-verbinding én de binnenstad nabij, zorgt voor een prettige, energieke woonomgeving. Alles wat je zoekt, toch?

Binnenstad en omliggende buurten

Wonen in de kuil betekent wonen middenin de dynamiek die de stad te bieden heeft. Met de tramhalte Vuurplaat voor de deur loop je in vijf minuten door de bruisende straten van de binnenstad van Rotterdam. Wil je naar de bioscoop of naar voetbalstadion De Kuip? Daar kun je straks gewoon naar toe wandelen. Zoals je wellicht weet wordt de ontwikkeling van Feyenoord City steeds concreter met onder andere plannen voor een nieuw stadion, een OV-knooppunt en een fraaie leisure boulevard.

Ook loop je van De Kuil zo naar Katendrecht. De droombestemming voor foodies, met leuke restaurants, ijssalons en barretjes. En er zijn serieuze plannen om van de Rijnhaven een fijne ontspanningsplek te maken vol horeca, kleine winkels en ruimte voor cultuur. Kortom.. je hebt alles dichtbij huis!

De stad uit

Heb je een afspraak buiten de stad? Binnen 10 minuten ben je met je auto op de A16. Natuurlijk kun je ook reizen met het OV via de OV-haltes nabij, zoals tramhalte Vuurplaat, metrostation Rijnhaven en treinstation Rotterdam Zuid.

Ga de wijk in!

De Kuil ligt aan de rand van de Afrikaanderwijk. De wijk is in opmars en ondergaat een flinke transformatie. Onder andere de nieuwbouw tussen de Bloemfonteinstraat en de Brede Hilledijk heeft de buurt een impuls gegeven en ook de bestaande woningen en winkels kregen een welverdiende opknapbeurt.

Kom eens kijken in deze leuke, gezellige buurt en laat je verrassen door onze tips.

sharp shapr op zuid

Sharp Sharp

Aan de Hillelaan 28 vind je het hippe bakery café Sharp Sharp. Zij bakken ter plekke hun kenmerkende vierkante plaatjes (gebakjes), koekjes en granola met biologische plantaardige ingrediënten. Glutenvrij, zonder geraffineerde suikers en focus op eerlijke ingrediënten. Voor iedereen die graag verrast wordt met nieuwe en bijzondere smaken.

koffie bar rotterdam zuid

Koffiehandel Pretoria Espressobar

De perfecte specialty koffie drink je bij Pretoria Espressobar op de hoek van de Bloemfonteinstraat en de Pretorialaan. Hoe je je koffie ook het liefste drinkt, zij maken het voor je. Ook kun je hier terecht voor bijvoorbeeld een heerlijke lunch.

afrikaandermarkt rotterdam zuid

Afrikaandermarkt

De Afrikaandermarkt is een begrip. Het is een van de grootste, kleurrijkste en gezelligste markten van Nederland. Je vindt er een breed aanbod van betaalbare mode, stoffen, accessoires, elektronica, verse vis zo van de veiling en de lekkerste groenten en ingrediënten. Wat de meeste aandacht trekt, zijn toch de heerlijke hapjes en gerechten die voor je neus klaargemaakt worden. De markt is op woensdag en zaterdag van 8.00 – 17.30 uur ter hoogte van Pretorialaan 80.

snackbar op zuid

Lekker op Zuid

Deze gezellige delicatessenzaak annex lunchroom is echt een ontmoetingspunt aan de Paul Krugerstraat 89b. Volop houdbare en verse producten uit de Balkan: veel hammen en worsten, intrigerende snoepjes en een verzameling ingemaakte groenten om U tegen te zeggen. Er ligt altijd een krantje klaar om te lezen en bij mooi weer staan de van kratten gemaakte zitjes buiten in de zon.

Het Gemaal op Zuid

Het voormalige gemaal is een levendige plek voor diverse activiteiten. Er vinden doorlopend culturele activiteiten plaats. Tentoonstellingen, voordrachten, optredens, workshops en voorstellingen. Hierbij wordt samengewerkt met tentoonstellingsmakers en kunstenaars van binnen en buiten de wijk. Ook koken hier getalenteerde thuiskoks uit Rotterdam-Zuid de heerlijkste gerechten voor je.

De Afrikaanderwijk Coöperatie, die het Gemaal beheert, heeft als missie om van de wijk een sterker en kapitaalkrachtiger gebied te maken door bewoners met elkaar te verbinden.

groene tuin rotterdam

Botanische Tuin Afrikaanderwijk

De Botanische Tuin aan het Afrikaanderplein is voor veel mensen een nog onontdekte plek. De tuin, gelegen achterin het Afrikaanderpark, behoorde bij het toenmalige schoolgebouw en werd gebruikt voor onder meer de biologielessen. De tuin is halverwege de jaren 80 van de vorige eeuw ingericht als botanische tuin met ongeveer 850 plantensoorten. Een lust voor het oog en een prettige plek om te verblijven. De Stichting Botanische Tuin Afrikaanderwijk onderhoudt de tuin met behulp van vrijwilligers.